Πως να βγάζετε καλές φωτογραφίες

 Γειά σας, τι κάνετε; ελπίζω να είστε καλά. Στις μέρες μας έχω χάσει κάθε επαφή με τον χρόνο στην καραντίνα αυτή, η οποία δεν ξέρω πια αν είναι η τρίτη ή η τέταρτη, και αφιερώνω αρκετό χρόνο στα social media για ψυχαγωγία. Πάντα λοιπόν αναρωτιόμουν για το τι χρειάζεται για να βγάζω και εγω τις τέλειες istagram φωτογραφίες που βλέπουμε. Παρακάτω θα δούμε κάποια από αυτά:

Φυσικό φως

Κανένα τεχνικό φως δεν συγκρίνεται με το φυσικό φως της ημέρας και πόσο αψεγάδιαστο κάνει το δέρμα μας να φαίνεται στις φωτογραφίες. Με το να βγάζεις φωτογραφία μπροστά σε ένα παράθυρο ή έξω γλυτώνεις το να προσπαθείς να επεξεργαστείς την φωτογραφία για να την κάνεις πιο φωτεινή.


Selfies

Όλοι βγάζουμε selfies και ο καθένας πρέπει να βρει τον δικό του τρόπο για να βγάζει σωστά την φωτογραφία αυτή! 
Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε καλύτερες στις selfies όπως: το να βρούμε ποιο είναι το καλό μας προφίλ, να βρούμε από ποια γωνία το πρόσωπο μας φαίνεται καλύτερο, να δοκιμάσουμε να βγάλουμε πολλές selfies για να "γνωρίσουμε" το πρόσωπο μας μέσα από τον φακό.


Φίλτρα-Editing

Αν μια φωτογραφία χρειάζεται επεξεργασία στην φωτεινότητα της, την αντίθεση των χρωμάτων, ή απλά να προστεθεί ένα φίλτρο υπάρχουν πολλές εφαρμογές( πχ. lightroom, VSCO, Photoshop) ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Συνήθως όσοι έχουν Instagram προσπαθούν να έχουν σε όλες τις φωτογραφίες το ίδιο φίλτρο για να ταιριάζουν μεταξύ τους.



golden hour

Η καλύτερη ώρα για να βγάζεις φωτογραφίες είτε selfies είτε διάφορων τοπίων είναι κατά το ηλιοβασίλεμα οπού στο ουρανό γίνεται ένας χορός διάφορων χρωμάτων!



Άσπρο background

Ο καλύτερος τρόπος να ξεχωρίσεις είτε εσύ είτε κάποιο αντικείμενο σε μια φωτογραφία είναι το να υπάρχει άσπρο φόντο από πίσω. Έαν δεν έχεις κάποιο άσπρο τοίχο ή σημείο στο σπίτι σου πήγαινε να βγάλεις φωτογραφία μπροστά από κάποια ανοιχτόχρωμη επιφάνεια που δεν έχει κάποιο μοτίβο που να αποσπά την προσοχή του ματιού από το θέμα της φωτογραφίας.


Αυτές είναι κάποιες βασικές συμβουλές για να βγάζουμε καλύτερες φωτογραφίες. Σκέφτομαι ότι όταν ανακαλύψω περισσότερες πρέπει να ξαναγράψω ένα άρθρο πάνω στο θέμα!
-Άννα


Πως να βγάζετε καλές φωτογραφίες Πως να βγάζετε καλές φωτογραφίες Reviewed by Anna F. on Απριλίου 25, 2021 Rating: 5

2 σχόλια:

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.