10 Συμβουλές για μια ευκολότερη μετακόμιση

Εχώ να σου πω ένα μυστικό μου το οποίο κρατάω εδώ και κάποιο καιρό: Μετακόμισα πίσω στην περιοχή μου- στο πατρικό μου γιατί θα κάνω πρακτική( ως διατροφολόγος).Πέρασα απο το δύσκολο κομμάτι της μετακόμισης και ήρθα να σε βοηθήσω λέγοντας σου μερικές συμβουλές. Κάποια απο τα παρακάτω τα έκανα και αλλά προέκυψαν απο τα λάθη μου!

1.Τακτοποιήσε εκκρεμότητες στο παλιό σπίτι αρκετό καιρό πριν μετακομίσεις!

Μην αφήσεις σαν και μένα τις υποχρεώσεις σου μέχρι την τελευταία στιγμή! Πλήρωσε κοινόχρηστα, λογαριασμούς, άλλαξε τα ονόματα στους λογαριασμούς και τακτοποίησε όλες τις υπόλοιπες εκκρεμότητες στο προηγούμενο σπίτι γιατί ποτέ δεν ξέρεις με τις υπηρεσίες ποσό καιρό θα πάρει η κάθε διαδικασία.

2.Προμηθευσου υλικά συσκευασίας!

Η μετακόμιση χρειάζεται πολλά υλικά συσκευασίας. Αλλά όταν λέμε πολλά εννοούμε πραγματικά πολλά. Αν νομίζεις ότι θα χρειαστείς έναν αριθμό από χαρτοκιβώτια (κούτες) τότε πάρε τα διπλάσια! Κοίταξε σε γειτονικά μαγαζιά (κυρίως σούπερ μάρκετ) και ζήτησε να σου τις φυλάξουν καθαρές όταν θα έχουν παραλαβή προϊόντων για να περάσεις να τις πάρεις.

Επίσης μην τσιγκουνευτείς την ταινία συσκευασίας. Πάρeε τουλάχιστον δύο, αφενός για να μπορείτε να πακετάρετε δύο άτομα ταυτόχρονα, και αφετέρου γιατί η μία δεν πρόκειται να φτάσει. Ούτως ή άλλως οι ταινίες αυτές είναι αρκετά οικονομικές.

10 Συμβουλές για μια ευκολότερη μετακόμιση

3.Xωρισε τα πράγματα σου σε κατηγορίες και ήρθε η ώρα για το ξεσκαρτάρισμα!

Μια μετακόμιση είναι η καλύτερη αφορμή για ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα και ξεσκαρτάρισμα. Χώρισε τα πράγματα σου σε κατηγορίες (Πχ. καλοκαιρινά ρούχα, χειμωνιάτικα ρούχα, βιβλία κ.α.) και μάζεψε τα όλα μαζί. Θα εκπλαγείς με το ποσά πράγματα έχεις και ποσά απο αυτά όντως χρησιμοποιείς. Για αυτό ετοιμάσου να αποχωριστείς και να δωρίσεις/ πετάξεις οτι δε χρειάζεσαι και δε χρησιμοποιείς, γιατί προφανώς δε χρειάζεται να κάνεις ολόκληρη διαδικασία για να το μεταφέρεις στο νέο σου σπίτι και να μην το χρησιμοποιείς ούτε τότε. Προτείνω αυτό το βήμα να το κάνεις σταδιακά γιατί θέλει αρκετό χρόνο και μπορείς να το ξεκινήσεις και μήνες πριν την μετακόμιση ώστε να ξέρεις οτι όσα πράγματα παραμείνουν στο σπίτι σου είναι αυτά που όντως θα πρέπει να μεταφέρεις.

4.Πακετάρετε σε δόσεις- Φτιάξε εάν πλάνο

Όλο μαζί το πακετάρισμα δεν βγαίνει εύκολα. Όχι ότι δεν γίνεται, αλλά θα ζοριστείς πολύ. Για να τα αποφύγεις λοιπόν όλα αυτά, πάρε το χρόνο σου. Ξεκίνησε 2-3 εβδομάδες πριν την ημέρα που θα φύγεις απο το σπίτι και άρχισε σταδιακά να πακετάρεις αρχικά τα πράγματα που δε χρειάζεσαι οπωσδήποτε στο σπίτι σου ( πχ διακοσμητικά, καλοκαιρινά ρούχα, βιβλία κ.α.).

Επιπλέον, βοηθάει αρκετά να έχεις προγραμματίσει με ποια σειρά και πότε θα πακετάρεις κάθε κατηγορία ώστε να είναι πιο οργανωμένο το πακετάρισμα!

10 Συμβουλές για μια ευκολότερη μετακόμιση



5.Προσοχή στα εύθραυστα αντικείμενα!

Τύλιξε προσεκτικά τα γυάλινα και γενικά τα εύθραυστα αντικείμενα όπως πχ πιάτα, ποτήρια, κούπες, πορσελάνες κλπ. ή και κάποια διακοσμητικά για να τα προστατέψεις από το σπάσιμο κατά την μεταφορά.


6. Γράψε πάνω στις κούτες ή σε εάν χαρτί τι περιέχει η κάθε κουτά!

Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να πρέπει να ανοίξεις όλες τις κούτες για να βρεις ένα αντικείμενο ή να πηγαίνεις τις κούτες βόλτες πέρα δώθε για να ταξινομήσεις τα πράγματα μετά από τη μετακόμιση. Για αυτό γράψε πάνω στις κουτές ή σε ένα χαρτί τι περιέχει η κάθε κουτά. Η ταξινόμηση μπορεί να γίνει ανάλογα με:

● το περιεχόμενο (πχ γυαλικά, ρούχα, βιβλία κλπ.),

● το δωμάτιο για το οποίο προορίζονται (πχ κουζίνα, μπάνιο, κρεβατοκάμαρα κλπ.) ή

● και με τα δύο παραπάνω.

10 Συμβουλές για μια ευκολότερη μετακόμιση


7.Πακετάρισμα ρούχων

Το πακετάρισμα των ρούχων είναι σχετικά εύκολο, αν και ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να το κάνουν ακόμη πιο εύκολο.

Αν προτιμάς να είναι εύκολη η αποθήκευση και η μεταφορά και μάλιστα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, τότε μπορείς να βάλεις τα ρούχα σου σε μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών που είναι και ανθεκτικές και χωράνε και πολύ πράμα. Έτσι κι αλλιώς τα ρούχα είναι ελαφριά οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα στην μεταφορά.

Αν πάλι δε θέλεις να βάλεις τα ρούχα σου σε σακουλές και θέλεις να πιάνουν λίγο χώρο μέσα στις κουτές υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τα διπλώνεις. εγώ προσωπικά προτιμώ τον τρόπο της γνωστής Marie Kondo!

10 Συμβουλές για μια ευκολότερη μετακόμιση

8.Φτιάξε μια βαλίτσα με προσωπικά είδη!

Σίγουρα θα θέλεις να έχεις μαζί σου κάποια προσωπικά είδη όπως πχ μια-δυο αλλαξιές ρούχα, την οδοντόβουρτσα σου, ένα ζευγάρι παπούτσια μερικά παυσίπονα ή άλλα φάρμακα που πιθανόν παίρνεις, κάποια είδη προσωπικής υγιεινής κλπ. με το που πας στο καινούριο σου σπίτι. Γιατί να κάθεσαι να τα ψάχνεις λοιπόν σε κουτές;


9.Βαλε στις βαλίτσες σου βαριά πράγματα!

Ναι πέρα απο ρούχα βολεύουν αρκετά οι βαλίτσες για να βάλεις και βιβλία ή αλλά βαριά πράγματά ώστε να μην τα κουβαλάς αλλά να τα σέρνεις με τα ροδάκια!

10. Καθάρισμα

Όταν μετακομίζεις ένα είναι το σίγουρο οτι το καθάρισμά είναι κάτι που θα βαρεθείς όσο και να το απολαμβάνεις! Για αυτό σου έχω μια συμβουλή για όταν μπεις στο καινούριο σου σπίτι να το έχεις καθαρίσει πριν βάλεις τα πράγματά σου και μετακομίσεις γιατί μετά γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το καθάρισμά.

Αυτές είναι οι 10 συμβουλές για την μετακόμιση. Έχεις και συ κάποια να προτείνεις;

10 Συμβουλές για μια ευκολότερη μετακόμιση  10 Συμβουλές για μια ευκολότερη μετακόμιση Reviewed by Anna F. on Απριλίου 10, 2022 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Αρκετά χρήσιμη ανάρτηση μιας που σκέφτομαι να φύγω από το πατρικό μου για άλλα λημέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.