Δουνκέρκη & 1917 & Το παιχνίδι της μίμησης

 Γεια! Ξεκινάει καινούρια σειρά στο blog με αγαπημένες μου ταινίες τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να δεις, αν δεν το έχει κάνει ήδη! Οι σημερινές ταινίες είναι βασισμένες όλες σε ιστορικά γεγονότα και συγκεκριμένα στους παγκόσμιους πολέμους. Πάμε να δούμε περισσότερα:

Δουνκέρκη

Δουνκέρκη

Περίληψη

Τον μάιος / ιούνιος του 1940, τετρακόσιες χιλιάδες Βρετανοί και Γάλλοι στρατιώτες βρίσκονται στην άκρη της γαλλικής πόλης Δουνκέρκη. Η μόνη διέξοδος είναι μέσω της θάλασσας, και οι Γερμανοί έχουν αεροπορική υπεροχή, βομβαρδίζουν τους στρατιώτες και τα  πλοία  τους. Η κατάσταση φαίνεται τρομερή.  Απελπισμένη η Βρετανία στέλνει πολιτικά σκάφη εκτός από το σκληρό ναυτικό της για να προσπαθήσει να εκκενώσει τις πολιορκημένες δυνάμεις. Η ιστορία παρουσιάζεται  μέσα από τα μάτια ενός στρατιώτη ανάμεσα σε αυτές τις παγιδευμένες δυνάμεις, δύο πιλότους μαχητικών της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και μια ομάδα αμάχων στο σκάφος τους, μέρος του στόλου εκκένωσης.

Σκηνοθέτης: Christopher Nolan
Ηθοποιοί: Finn Whitehead,Tom Hardy,Barry Keoghan,Mark Rylance
Γνώμη

Θεωρώ οτι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερό απο μια ταινία που σε ταξιδεύει και σε κάνει να νιώθεις λες και βιώνεις τις ίδιες καταστάσεις με τους χαρακτήρες! Η Δουνκέρκη καταφέρνει ακριβώς αυτό με τις καταπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών και φυσικά με τα όμορφα και γνωστά πλάνα του Nolan. Η αγωνία, ο φόβος  και το ένστικτο της επιβίωσης μεταφέρεται στον θεατή χωρίς περιττά πλάνα και περιττούς διάλογούς- Οι όποιοί είναι ελάχιστοι συνολικά στην ταινία αφήνοντας βέβαια με τον τρόπο αυτό πολλούς χαρακτήρες άγνωστους προς τον θεατή!

Βαθμολογία IMDB: 7,8/10


1917

1917 ταινία


Περίληψη

Απρίλιος 1917, στο Δυτικό Μέτωπο, δύο Βρετανοί στρατιώτες αποστέλλονται για να παραδώσουν ένα επείγον μήνυμα σε ένα απομονωμένο σύνταγμα. Εάν το μήνυμα δεν ληφθεί εγκαίρως, το σύνταγμα θα εισέλθει σε στρατιωτική  παγίδα του εχθρού και θα σφαγεί. Για να φτάσουν στο σύνταγμα θα πρέπει να διασχίσουν το εχθρικό έδαφος. Ο χρόνος είναι ουσιαστικής σημασίας και το ταξίδι θα είναι γεμάτο κίνδυνο.

Σκηνοθέτης: Sam Mendes
Ηθοποιοί: Dean- Charles Chapman,George Mackay,Daniel Mays.
Γνώμη

Καταρχάς πρέπει να μιλήσουμε για τα καταπληκτικά συνεχή μονοπλάνα της ταινίας τα οποία την ξεχώρισαν απο όλες τις άλλες ταινίες για τον πόλεμο και την ανάδειξέ ως μια απο τις καλύτερες του είδους της! Ήμουν σίγουρη οτι η ταινία αυτή θα κέρδιζε  Όσκαρ, είχε 10 υποψηφιότητες, και κέρδισε 3!Η ταινία αυτή σε μεταφέρει απο το πρώτο δευτερόλεπτο σε μια άλλη εποχή και τα ρεαλιστικά της πλάνα σου μένουν στο μυαλό για αρκετό καιρό. 

Βαθμολογία IMDB: 8,3/10


Το παιχνίδι της μίμησης 

imitation game
Περίληψη
Βασίζεται στην πραγματική ιστορία του θρυλικού κρυπτοαναλυτή Alan Turing, η ταινία απεικονίζει τον αγώνα ενάντια στον χρόνο από τον Turing και τη λαμπρή του ομάδα παραβιάσεων κώδικα στο κορυφαίο μυστικό κυβερνητικό κώδικα της Βρετανίας και το Cypher School στο Bletchley Park, κατά τη διάρκεια της πιο σκοτεινές μέρες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Σκηνοθέτης: Morten Tyldum
Ηθοποιοί:Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Mstthew Goode
Γνώμη

Στην συγκεκριμένη ταινία πέρα απο την όμορφη  και πραγματική ιστορία ξεχώρισα πραγματικά τις ερμηνείες των ηθοποιών. Είμαι μεγάλη φαν και του Benedict και της Keira οπότε η ταινία αυτή είναι στις αγαπημένες μου! Είναι μια κλασσική ταινία για μένα οπού όλοι πρέπει να δουν.

Βαθμολογία IMDB: 8,0/10

Αυτές είναι οι πολεμικές ταινίες που έχω ξεχωρίσει! Έχεις δει κάποια απο αυτές; Πες μου την γνώμη σου στα σχόλια.

Δουνκέρκη & 1917 & Το παιχνίδι της μίμησης Δουνκέρκη & 1917 & Το παιχνίδι της μίμησης Reviewed by Anna F. on Μαΐου 14, 2021 Rating: 5

1 σχόλιο:

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.