Traveling to Rhodes

Επισκέφτηκα την  Ρόδο στις αρχές Ιουλίου και είχα σκοπό  να δημοσιεύσω το άρθρο αυτό την ίδια μέρα που έπιασε φωτιά η Ρόδος και για αυτό το καθυστέρησα! Παρακάτω θα δεις κάποιά πράγματά για το νησί και τις αγαπημένες μου φωτογραφίες που έβγαλα!

Το μεγαλύτερο και επίσης δημοφιλέστερο νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου και είναι η Ρόδος. Είναι  το τέταρτο σε σειρά μεγαλύτερο νησί ολόκληρης της χώρας.

Το πιο γνωστό αξιοθέατα της ρόδου είναι η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου ή Παλιά Πόλη, όπως αποκαλείται από τους ντόπιους, μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου, που έχει αναγνωριστεί από το 1988 ως  μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.


παλιά πόλη ρόδου


παλιά πόλη ρόδου


Μεσαιωνική πόλη Ρόδου


Εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης βρίσκεται το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των ιπποτών.

παλάτι των ιπποτών Ρόδος


Παλάτι των ιπποτών Ρόδος


Παλάτι των ιπποτών ρόδος






 Στην καινούρια πόλη υπάρχουν εξίσου όμορφά αξιοθέατά με κυριότερα τους  μύλους στο λιμάνι, τα χάλκινά ελαφάκια και το φρούριο του Αγίου Νικολάου.


Φρούριο Αγίου Νικολάου Ρόδος

Χάλκινά ελαφάκια Ρόδος






 


Μια από τις πιο δημοφιλής περιοχές της Ρόδου που επισκέφτηκα ήταν η Λίνδος. Σε αυτή υπάρχει η Ακρόπολη της Λίνδου  που βρίσκεται χτισμένη πάνω σε έναν απότομο βράχο ύψους 116 μ, δεσπόζοντας πάνω από τον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου.




Ακρόπολη Λίνδου Ρόδος


Ακρόπολη Λίνδου Ρόδου


Ακρόπολη Λίνδου Ρόδου


Ακρόπολη Λίνδου Ρόδου


Ακρόπολη Λίνδου Ρόδου


Τέλος άλλο ένα πανέμορφό αξιοθέατο που επισκέφτηκα είναι η πασίγνωστη κοιλάδα των πεταλούδων. Πρόκειται για έναν σπάνιο βιότοπο που φιλοξενεί την πεταλούδα Panaxia Quadripunctaria (ένα πολύ σπάνιο είδος που το συναντά κανείς σε πολύ λίγα μέρη σε όλο τον κόσμο), η οποία κάνει την εμφάνισή της σε αυτό το μοναδικό φυσικό πάρκο κατά την περίοδο από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

κοιλάδα πεταλούδων Ρόδος


κοιλάδα πεταλούδων Ρόδος


κοιλάδα πεταλούδων Ρόδος

Αυτά ήταν τα κυριότερα μέρη που πήγα. Έχεις πάει στην Ρόδο; Αν όχι σου προτείνω ανεπιφύλακτα να πας! 
















Traveling to Rhodes Traveling to Rhodes Reviewed by Anna F. on Σεπτεμβρίου 05, 2021 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Έχω καταγωγή από την πλευρά της μαμάς μου οπότε η Ρόδος είναι σίγουρη επιλογή για διακοπές χειμώνα-καλοκαίρι. Όσες φορές και να το επισκεφθώ ανακαλύπτω καινούρια μέρη. Τελευταία ανακάλυψα τις «Επτά πηγές» και τους Καταρράκτες της. Φέτος ήταν η μοναδική χρονιά που δεν πήγα, και ταξίδεψα έστω και λίγο μέσα από τις όμορφες φωτογραφίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που σε έκανα να ταξιδέψεις νοητικά μέσω των φωτογραφιών μου! Ελπίζω να ξαναπάς σύντομα στην πανέμορφή Ρόδο.

      Διαγραφή

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.