Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια( Book Review)

 Γεια, τι κάνεις; Πρόσφατα διάβασα το όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια της Harper Lee στα αγγλικά για να κάνω  και εξάσκησή στην γλώσσα. Πάμε να δούμε περισσότερα:


Βιβλιο όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια

Περίληψη:


"Σκοτώστε όσες κίσσες θέλετε, αν μπορείτε να τις πετύχετε, αλλά να θυμάστε ότι είναι αμαρτία να σκοτώνεις τα κοτσύφια".

Αυτή είναι η συμβουλή του δικηγόρου Άττικους Φιντς στα παιδιά του, καθώς ο ίδιος αποφασίζει να υπερασπιστεί στο δικαστήριο το πραγματικό "κοτσύφι" αυτής της υπέροχης ιστορίας, έναν νεαρό μαύρο...

Μέσα από τα παιδικά μάτια της Σκάουτ και του Τζεμ Φιντς, η Χάρπερ Λη εξερευνά με αναντίρρητη εντιμότητα και αστείρευτο χιούμορ τον παραλογισμό της στάσης των ενηλίκων απέναντι στις φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις στον Αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του '30.
Τα φαινομενικά γαλήνιο και ειρηνικό Μέικομπ της Αλαμπάμα είναι στην πραγματικότητα βουτηγμένο στην προκατάληψη, τη βία και την υποκρισία. Αλλά τη ναρκωμένη συνείδηση της πόλης θα συνταράξει το σθένος ενός ανθρώπου που αγωνίζεται για δικαιοσύνη...

Ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ, το "Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια" συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αξιολογότερα κλασικά έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Πούλιτζερμεταφράστηκε σε πάνω από σαράντα γλώσσες.


Περίληψη


H γνώμη μου:

Ο τρόπος γραφής της συγγραφέας μου έχει μείνει ακόμα στο μυαλό  παρόλο που έχει περασεί λίγος καιρός απο τότε που το διάβασα. Η συγγραφέας έχει καταφέρει να αποτυπώνει την παιδική αθωότητα μέσω των διαλόγων, των περιγραφών των καταστάσεων και αυτό προσφέρει και αρκετά χιουμοριστικά σημεία μιας και αναφέρεται σε σοβαρές  και δύσκολες καταστάσεις μέσω των ματιών 2 παιδιών. Μιλάμε για ένα καταπληκτικό βιβλίο! Επιπλέον, αποτυπώνονται  το θέματα του ρατσισμού,των ανθρωπινών δικαιώματων, της κοινωνικής ανισότητας, με ιδιαίτερο τρόπο.
Αγαπημένα αποφθέγματα:
  • Οι άνθρωποι ακούν αυτό που θέλουν να ακούσουν και βλέπουν αυτό που θέλουν να δουν.
  • Τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο ασχημά όσο φαίνονται.
  • Ήταν στιγμές σαν και αυτές όπου θεωρούσα τον πατέρα μου, οποιός μισεί τα όπλα και δεν έχει πάει σε κανένα πόλεμο, τον πιο γεναίο άνθρωπο απο όλους.
  • Τα κοτσύφια δεν κάνουν τίποτα κακό πέρα απο το να μας τραγουδούν. Δεν τρώνε τα φυτά  τον ανθρώπων, δεν κανούν τίποτα άλλο πέρα απο το να μας τραγουδούν απο την καρδιά τους. Για αυτό είναι αμαρτία να σκοτώνεις τα κοτσύφια.
Έχεις διαβάσει το βιβλίο αυτό;Πως σου φάνηκε;
-Άννα
Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια( Book Review) Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια( Book Review) Reviewed by Anna F. on Αυγούστου 29, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.