Το πασίγνωστο squid Game του Netflix

 

Τις τελευταίες μέρες φαντάζομαι θα έχεις δει ή ακούσει για την νέα σειρά του Netflix με τίτλο «Squid Game» (Το παιχνίδι του καλαμαριού). Η σειρά κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου και μπήκε στο Top-10 σε δύο μόλις ημέρες από την πρώτη προβολή της. Με 8.3 στο IMDB, 100% στο Rotten Tomatoes και πρωτιά σε όλες τις αγορές που υπάρχει το Netflix, το Squid Game ήρθε για να τα σαρώσει όλα και θυμίζει την επιτυχία του The Queens Gambit.

το παιχνίδι του καλαμαριού


Πλοκή

Ο τίτλος «το παιχνίδι του καλαμαριού» αναφέρεται σε ένα δημοφιλές παιδικό παιχνίδι στην Κορέα, που χρησιμοποιεί έναν πίνακα σε σχήμα καλαμαριού.

Στην σειρά, λοιπόν, βλέπουμε τη μίζερη ζωή του Σέονγκ Τζι-Χουν, ο οποίος χρωστάει κοντά 500 εκατομμύρια γουόν σε τοκογλύφους και στο κράτος, ζει με τη μάνα του, της ζητάει χαρτζιλίκι, είναι τζογαδόρος και συνεχίζει να ζει για να μπορεί να βλέπει την κόρη του Ένα βράδυ, αφού έχει υπογράψει στον τοκογλύφο του ότι εντός ενός μήνα θα αποποιηθεί των οργάνων του σώματος του, εφόσον δεν έχει λεφτά να τον ξεπληρώσει, ο Σέονγκ γίνεται στόχος ενός μέλους μιας άγνωστης ομάδας που στρατολογεί κόσμο για παιχνίδια επιβίωσης, τα οποία είναι εμπνευσμένα από παιδικά Κορεατικά παιχνίδια. Οι χαμένοι παίκτες σκοτώνονται μέχρι να μείνει ένας τελικός νικητής που θα κερδίσει όλα τα λεφτά που δίνονται από την άγνωστη ομάδα για να ξεχρεώσει τα χρέη του.

 

το παιχνίδι του καλαμαριού

Κριτική

 Η σειρά θυμίζει Black Mirror( Mια σειρά που αγαπώ) και hunger games. Η σειρά έχει πολλές ανατροπές, σοκαριστικές καταστάσεις και σε καθηλώνει. Θεωρώ ότι δεν είναι όλα τα επεισόδια τόσο δυνατά όσο αλλά και  οι υπότιτλοί των ελληνικών φαίνεται λες και δεν έχουν μεταφραστεί καλά από τα Κορεάτικα σε κάποια σημεία αλλά αποτελεί μια πολύ ωραία σειρά γενικά!

 

το παιχνίδι του καλαμαριού

Έχεις δει την σειρά; Πως σου φάνηκε; Πες μου στα σχόλια!

Το πασίγνωστο squid Game του Netflix Το πασίγνωστο squid Game του Netflix Reviewed by Anna F. on Οκτωβρίου 10, 2021 Rating: 5

1 σχόλιο:

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.