Τι είναι το bullet journal και πως να το φτιάξεις

To bullet journal είναι τα τελευταία χρονιά αρκετά στην μόδα και πάντα απορούσα ποια ήταν η φιλοσοφία πίσω απο αυτό και πως κατάφερναν τόσοι να φτιάξουν όλα αυτά τα υπέροχα bullet journal που βλέπουμε στο διαδίκτυο. 
Στο άρθρο αυτό θα μάθεις τα βασικά για το bullet journal( Τι είναι, πως λειτουργεί και πως να το φτιάξεις) και σε επόμενα άρθρα θα βρεις ιδέες για το τι να γράφεις σε αυτό και διαφορά κόλπα για να το κάνεις καλύτερο!

τι είναι το bullet journal

Τι είναι το bullet journal;


Το Bullet journal είναι ένα σύστημα οργάνωσης και καταγραφής γεγονότων που σε βοηθά να παρακολουθείς το παρελθόν, να οργανώνεις το σήμερα, να σχεδιάζεις το αύριο σε ένα σημειωματάριο. Η καταγραφή γίνεται μέσα από λίστες, πίνακες παρακολούθησης συνηθειών και ημερολόγια ( εβδομάδας, μήνα και έτους) και αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει απο ένα απλό ημερολόγιο/σημειωματάριο είναι:

Το Bullet journal είναι ένα επαναστατικό σύστημα καταγραφής και οργάνωσης που προσαρμόζεται 100% στο χρήστη!

Επομένως είναι ένα σύστημα οργάνωσης το οποίο έχει μεν κάποιες βασικές αρχές, αλλά μπορείς να εξατομικεύσεις στον βαθμό που θες εσύ και να πάρει οποιαδήποτε μορφή θελήσεις.

Παραδείγματα: Θες ένα ημερολογίο όπως τα κλασσικά αλλά δεν σου φτάνει ο χώρος γραφής καθέ ημεράς για να γράφεις την διατροφική σου κατανάλωση εκείνη την ημερά; Με το bullet journal μπορείς να αφιερώσεις όσες σελίδες θέλεις για να καταγράφεις είτε σε μορφή πίνακα, είτε λίστας κλπ. τις καταναλωτικές σου συνήθειες. Άλλο παράδειγμά είναι οτι θέλεις να έχεις κάπου μαζεμένες όλες τις υποχρεώσεις σου και να μην τις χάνεις αφού τις έχεις γράψει σε post it; Το bullet journal είναι η ιδανική λύση.

τι είναι το bullet journal


Γιατί να έχεις ένα bullet journal;

  • Είναι χειροποίητο και προσωποποιημένο αποκλειστικά με το δικό σου γούστο και τις δικές σου ανάγκες
  • Λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία καθώς η σχεδίαση του και το γράψιμο βοηθάει αρκετά στο να είσαι πιο ήρεμη και να έρθεις σε καλυτερή επαφή με τα συναισθήματα σου και τις σκέψεις σου
  • Είναι πιο αποδοτικό καθώς αποτελείται απο σελίδες τις οποίες όντως χρειάζεσαι και θέλεις να γράφεις και συμβάλλει φυσικά στην οργάνωση της ζωής σου
  • Μπορείς να προσθέσεις όσες σελίδες θες, όποτε θες και να πειραματιστείς με αυτό
  • Δεν χρειάζεται να το ξεκινήσεις στην αρχή του σχολικού έτους ή του νέου έτους αλλά οπότε θέλεις εσύ και θα περιλαμβάνει όσους μήνες θέλεις εσύ
  • Έχει χώρο στον οποίο πέρα απο τα ημερολόγια μπορείς να κάνεις λίστες με τα ενδιαφέροντα σου, trackers ( καταγραφή συνηθειών), ζωγραφιές, κολλάζ φωτογραφιών κ.α.

τι ειναι το bullet journal


Τι χρειάζεται για να κάνεις ένα bullet journal;

Όπως καταλαβαίνεις τα μόνα απαραίτητά εργαλεία είναι ένα τετράδιο και ένας στύλος! Όμως αν θέλεις να περιέχει σκίτσα, ζωγραφιές, χρώματα και σχέδια θα σου χρειαστούν:

  1. Ένα τετράδιο είτε με βούλες, γραμμές, χωρίς γραμμές, κουτάκια(κατά προτίμηση μεγέθους Α5 ώστε να χωράει και ευκολότερα στην τσάντα σου)
  2. Μολύβια για την σχεδίαση και τα σκίτσα
  3. Στύλους/μαρκαδόρους/ για το γράψιμο, ζωγραφιές κ.α.
  4. Αυτοκόλλητα, σφραγίδες και ότι άλλο θέλεις για την διακόσμηση του bullet journal σου.


Σε επόμενο άρθρο λοιπόν θα δούμε περισσότερα πράγματα για το bullet journal και ιδέες για το τι μπορείς να γράψεις!
Γράψεις σε κάποιο bullet journal; Αν ναι πες μου την εμπειρία σου στα σχόλια.


Τι είναι το bullet journal και πως να το φτιάξεις Τι είναι το bullet journal και πως να το φτιάξεις Reviewed by Anna F. on Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.