10 αγαπημένα παιχνίδια που παίζαμε μικροί

 Εμπνευσμένη απο το Squid Game( Το παιχνίδι του καλαμαριού) του netflix για το οποίο μπορείς να  βρεις το review πατώντας εδώ, ξεκίνησα να αναπολώ τα παιδικά μου χρόνια και τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί. Γεννημένη στην αλλαγή του αιώνα  μεγάλωσα με αρκετά παιχνίδια που έπαιζαν ήδη παιδιά του 90' και τα κλασσικά παιχνίδια του 00'.

1.tamagotchi

Τα πρώτα μας ηλεκτρονικά παιχνίδια  ήταν τα ιαπωνικά tamagotchi στα οποία φρόντιζες τα ζωάκια σου. Έβγαινε στην αγορά απο 1996 μέχρι το 2010.


2.περης και κατια 

παιχνιδιά που παίζαμε μικροί

Η σειρά  εκπαιδευτικών παιχνιδιών σε CD κυκλοφορούσε με το περιοδικό RAMkid απο το 2001 με πρωταγονιστές τον Πέρη και την Κάτια.


κουκλες, barbie, winx, polly pocket, bratz

παιχνιδιά που παίζαμε μικροί

Η πιο γνωστή φυσικά κουκλά που όλοι ξέρουμε και αγαπήσαμε απο τις ταινίες και τα παιχνίδια είναι η Barbie. Δημιουργήθηκε το 1959 και απο τότε είναι το all time classic παιχνίδι όλων των παιδιών.



παιχνιδιά που παίζαμε μικροί

H αμερικάνικη σειρά κουκλών με εντυπωσιακό στυλ πρωτοκυκλοφόρησαν το 2001 με τις πρώτες 4 κούκλες: Sasha, Jade,Yasmin, και Cloe.

παιχνιδιά που παίζαμε μικροί
Παρόμοιες κουκλές μόδας με τις παραπάνω είναι οι Polly pocket οι οποιές πρωτοκυκλοφόρησαν το 1989. Σε μεγεθός φυσικά είναι μικρότερες απο τις αλλές κούκλες αλλά αυτό ήταν και το βασικό πλεονέκτημα τους.


παιχνιδιά που παίζαμε μικροί


Οι κούκλες- νεράιδες winx βγήκαν απο την ιταλική σειρά κινουμενών σχεδίων  winx club, στην οποιά βασιστηκάν οι κούκλες, βιβλία, CD και πρόσφατα η καινουριά σειρά του netflix με ονομά 'Fate: The winx saga'.

7.star doll


εικονικό παιχνίδι που δημιουργήθηκε το 2004 και έχεις μια εικονική κούκλα, σπίτι και κατοικίδια.


8.μικρό μου πόνυ

παιχνίδια που παίζαμε μικροί

Τα πασίγνωστα αλογάκια πόνυ απο την εταιρία Hasbro με διαφορετικά χρώματα και διαφορετικές  ζωγραφιές στην ραχή ήταν απο τα παιχνίδια που έκανα συλλογή μικρή


9.Game boy




 















Η πρώτη φοριτή κονσόλα της Nitendo η οποιά κυκλοφόρησε το 1989 στην Ιαπωνία. 


10.σκοινακι και σκοινακι τρενο 










Αυτά είναι τα αγαπημένα μου παιχνίδια που παίζαμε μικροί. Ποια είναι τα αγαπημένα σου απο αυτά;

10 αγαπημένα παιχνίδια που παίζαμε μικροί 10  αγαπημένα παιχνίδια που παίζαμε μικροί Reviewed by Anna F. on Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.