Το βιβλίο της Κατερίνας ( Book Review)

Το πρώτο book review της χρονιάς το είχα σκεφτεί και ετοιμάσει εδώ και αρκετούς μήνες. Ο λόγος είναι γιατί μέσω απο Το βιβλίο της Κατερίνας έμαθα τον Αύγουστο Κορτώ τον οποίο αγάπησα, για αυτό ήθελα να είναι το βιβλίο αυτό το πρώτο για το οποίο θα μιλήσουμε το 2022! Μπορείς να βρεις Το βιβλίο της Κατερίνας πατώντας στον σύνδεσμο.


Το βιβλίο της Κατερίνας κριτική


Περίληψη 

Η ιστορία μου αρχίζει από το τέλος - το δικό της και το δικό μου.

Έτσι ξεκινά το "Βιβλίο της Κατερίνας", μιας γυναίκας που πάλεψε μια ζωή με την ψυχική αρρώστια, και που, αν νικήθηκε, έζησε και μεγαλούργησε ταπεινά χάρη στην αγάπη. Μια οικογενειακή σάγκα γεμάτη ζοφερά μυστικά και θανάσιμες ενοχές, ένα βιβλίο μυστηρίου γύρω από έναν αδιανόητο φόνο και τα δυο του θύματα, και μια κατάδυση σε μια ψυχή που συγκλονίζει με το φως και το σκοτάδι της.

Μας λέει η Κατερίνα:

Αυτό το βιβλίο δεν έχει σκοπό να πληγώσει κανέναν, εκτός απ' αυτούς που θα το διαβάσουν. Αυτό το βιβλίο, θα πουν, είναι γεμάτο ψέματα. κακοήθειες, ανακρίβειες, παραχάραξη της οικογενειακής μας ιστορίας από ένα μυαλό χολωμένο κι άρρωστο, που γυρεύει εκδίκηση για τον θάνατο που μόνο του επέλεξε.
Ωστόσο εμένα αυτή είναι η αλήθεια μου, κι από κει και πέρα, ο καθείς ας διαλέξει τη λήθη που του ταιριάζει, που τον ανακουφίζει· έτσι είναι αν έτσι νομίζουνε.

Αυτό το βιβλίο με διαλύει.

Αυτό το βιβλίο έχει σκοπό να με διαλύσει, να με κάνει κομμάτια.

Μέσα στα κομμάτια μου είμαι.

Κι όποιος την ακούσει δεν θα την ξεχάσει ποτέ.


Σελίδες: 252

Κριτική 

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για το βιβλίο αυτό! Δε είχα ξαναδιαβάσει κάποιο βιβλίο του Κορτώ και απλά με συνεπήρε ο τρόπος που γράφει. Η ροή του λόγου του είναι τόσο στρωτή που διαβάζεται πολύ εύκολα και άνετα το βιβλίο του και σε πολλά σημεία φαίνεται το καυστικό ύφος του συγγραφέα. Το βιβλίο το διάβασα σε μια μέρα μετά απο πάρα πολύ καιρό που είχα να διαβάσω τόσο γρήγορα κάποιο βιβλίο και με αγγίξε πραγματικά.

Επίσης όσο αφορά την πλοκή, ετοιμάσου για να δεις ένα βιβλίο στο οποιό τα σοβαρά και ευαίσθητα θέματα του περιγράφονται  με τόσο ανοιχτό και αληθινό τρόπο, πολλές φορές και με την ώμη στενάχωρη αλήθεια να παρουσιάζεται. Περιγράφεται στο βιβλίο όλη η ιστορία της μαμάς του Αυγούστου Κορτώ, της Κατερίνας η οποιά πάσχει απο κάποιες ψυχικές διαταραχές και έχει μια αρκετά περιπετειώδης  και τραγική ζωή. Συγκεκριμένα, μου άρεσε το πως περιγράφονται οι ψυχικές διαταραχές και ασθένειες σπάζοντάς το στίγμα της ψυχικής διαταραχής που υπάρχει ακόμα στην χώρα μας. Οι περιγραφές των γεγονότων  σε συγκiνούν και προβληματίζουν για το ποιος είναι σωστός, ποιος λάθος, ποιος έσφαλε περισσότερο απο τον άλλον κλπ.

 

Έχεις διαβάσει το βιβλίο της Κατερίνας; Έχεις διαβάσει αλλά βιβλία του Αυγουστού Κορτώ;

 


Το βιβλίο της Κατερίνας ( Book Review) Το βιβλίο της Κατερίνας ( Book Review) Reviewed by Anna F. on Ιανουαρίου 30, 2022 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Από τα βιβλία που δεν τελείωσα ποτέ. Ίσως κάποια στιγμή να δώσω άλλη μια ευκαιρία στο "Βιβλίο της Κατερίνας" και τον συγγραφέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου προτείνω να τους δώσεις μια ευκαιρία ακόμα και στο τρόπο γραφής του!

      Διαγραφή

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.