6 Συμβουλές για να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρηγορότερα

 Κουρεύεσαι και είτε κάτι πάει λάθος είτε τελικά θέλεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν. Το μυστικό για αυτό είναι να κρατάς τα μαλλιά σου υγιή ώστε να μπορέσουν να μακρύνουν και να μην σπάσουν! Για να μην συμβεί αυτό σου έχω ετοιμάσει μια λίστα με συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχεις και τι πρέπει να κάνεις για να έχεις υγιή και μακριά μαλλιά.

6 συμβουλές για να μακρύνεις τα μαλλιά σου

1. Δώσε προσοχή στην χτένα που έχεις

Πολλές χτένες σπάνε τα μαλλιά ειδικά όταν βιάζεσαι να τα χτενίσεις για αυτό δώσε μεγάλη προσοχή στο τι χτένα έχεις. Προσωπικά, αγόρασα την tingle tangle που ξεμπερδεύει  και δε σπάει τα βρεγμένα μαλλιά.
  
6 συμβουλές για να μακρύνεις τα μαλλιά σου

2. Λούσιμο

Ένα άλλο μεγάλο λάθος που έκανα παλιότερα ήταν ότι λουζόμουν κάθε μέρα γιατί δεν ήθελα να είναι λαδωμένα τα μαλλιά μου. Τα μαλλιά λαδώνουν με βάση το πόσο συχνά τα λούζουμε. Πρέπει να αφήνουμε τα μαλλιά μας και να μη τα λούζουμε υπερβολικά συχνά γιατί το κεφάλι μας παράγει λιπαρότητα που κάνει καλό στα μαλλιά μας. Επίσης, κατά την διάρκεια του μπάνιου μην χρησιμοποιείς καυτό νερό για να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου. Το κρύο ή χλιαρό νερό κλείνει κιόλας τα λέπια της τρίχας.


3.Χτενίζε πρώτα τις άκρες και μετά τις ρίζες

Τα μαλλιά μπερδεύονται στις άκρες και πρέπει πρώτα να τα ξεμπερδεύεις εκεί αντί να πηγαίνεις απο τις ρίζες και να τα τραβάς με δύναμη μιας και είναι μπερδεμένα απο την μέση και κάτω.

 
6 συμβουλές για να μακρύνεις τα μαλλιά σου

4.Θερμότητα

Σταμάτα να χρησιμοποιείς όση περισσότερη θερμότητα γίνεται στα μαλλιά σου γιατί τους προκαλούν πιο ευκολά να αποκτήσουν ψαλίδα. Αποχαιρέτα λοιπόν, όσο περισσότερο γίνεται την πρέσα, το σεσουάρ ή οτι άλλο χρησιμοποιείς με θερμότητα. 

 

5.Χημικά προϊόντα

 Τα μαλλιά σου δε χρειάζονται απαραίτητα κάθε μέρα λακ, ζελέ, αφρό, συχνές βαφές μιας και όλα αυτά τα ξεραίνουν. Αν θες να χρησιμοποιείς τα προϊόντα αυτά μπορείς να προτιμήσεις κάποια με όσα πιο φυσικά προϊόντα γίνονται μέσα. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το σαμπουάν, μαλακτικό και μάσκα.

6 συμβουλές για να μακρύνεις τα μαλλιά σου

6.Ενυδάτωση

Για να μην ξηραίνονται τα μαλλιά και να είναι ευκολότερο να σπάσουν πρέπει να ενυδατώνονται. Σε αυτό συμβάλλει το μαλακτικό, οι μάσκες και τα λάδια. Μπορείς να βάζεις τις μάσκες- λάδια και αρκετές ώρες πριν κάνεις μπάνιο για να απορροφούνται ακόμα περισσότερο απο το μαλλί. Πατώντας στο σύνδεσμό μπορείς να βρεις 5 Σπιτικές μάσκες μαλλιών για ενυδάτωση.


Αυτές ήταν οι συμβουλές για το πως να μακρύνεις γρηγορότερα τα μαλλιά σου!




6 Συμβουλές για να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρηγορότερα  6 Συμβουλές για να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρηγορότερα Reviewed by Anna F. on Φεβρουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.