Αγαπημένες ρομαντικές ταινίες

Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,σκέφτηκα να σου προτείνω τις αγαπημένες μου ρομαντικές ταινίες. Το άρθρο αυτό θα ανέβαινε τη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά όλα λειτουργούσαν εναντίον μου( Κακό ιντερνετ,αρρωστησα και είχα και εξεταστική) επομένως ανεβαίνει τώρα!


Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού 
Από τις ωραιότερες και διαχρονικές ιστορίες, με χιλιάδες φανατικούς θεατές. Μια αγάπη που γίνεται ανυπόφορη πληγή, πρέπει να λησμονηθεί, μα εν τέλει είναι δυνατότερη από κάθε πόνο. Ο Michel Gondry σκιαγραφεί τις συναισθηματικές παλινδρομήσεις των ηρώων με φαντασία και πρωτοτυπία.

Υπόθεση
Ο Τζόελ απευθύνεται σε μια κλινική “διαγραφής της μνήμης” για να του σβήσουν κάθε ανάμνηση από τη σχέση του με την πρώην αγαπημένη του Κλεμεντάιν. Όμως στη διάρκεια της διαδικασίας αλλάζει γνώμη και προσπαθεί να κρύψει τις μνήμες από την ερωτική τους σχέση στο λαβύρινθο του εγκεφάλου του.

Σκηνοθεσία: Michel Gondry
Πρωταγωνιστούν: Jim Carrey, Kate Winslet κ.α.



500 μέρες με τη Σάμερ

Χωρίς απαραίτητα όλα τα κλισέ των αμερικάνικων ρομαντικών κομεντί, η ταινία περιγράφει την ερωτική εξιδανίκευση αλλά και την απομυθοποίηση, μέσα από τα μάτια του κεντρικού ήρωα, Τομ. Μια ταινία που μοιάζει με τις περισσότερες ρομαντικες ταινίες όμως στο τέλος της , η ταινία μας «κλείνει το μάτι» με έναν γλυκό και όμορφο τρόπο.

Υπόθεση
Αν και ζει στην σύγχρονη, κυνική εποχή, ο Τομ πιστεύει στον κεραυνοβόλο έρωτα. Η Σάμερ δεν πιστεύει ούτε στο ελάχιστο σε οποιαδήποτε μορφή έρωτα, αλλά αυτό δεν σταματάει τον Τομ από το να προσπαθεί αδιάκοπα να κερδίσει την καρδιά της και να την πείσει πως υπάρχει το είδος του έρωτα που έχει τη δύναμη να συνταράξει την καρδιά και να συγκλονίσει τον κόσμο ενός ανθρώπου.

Σκηνοθεσία: Marc Webb
Πρωταγωνιστούν: Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt κ.α.



Να με φωνάζεις με το όνομά σου 

Ο σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο έχει δώσει ήδη γερά δείγματα γραφής, τόσο με την ταινία «Είμαι ο έρωτας» (2009), όσο και με το «Κάτω από τον ήλιο» (2014). Αυτή τη φορά, γυρίζει τον κινηματογραφικό χρόνο στη Βόρεια Ιταλία του 1980 και αποτυπώνει με αισθαντικότητα και φυσική ομορφιά, μια ιστορία ενηλικίωσης και αγάπης μεταξύ του Έλιο και του Όλιβερ. Μια ιστορία που δεν βασίζεται στην απόρριψη, αλλά στην ουσιαστική αποδοχή.


Υπόθεση

Στην Ιταλία του 1983 ο 17χρονος Έλιο περνάει ανέμελος τις καλοκαιρινές του διακοπές. Αν και περιτριγυρισμένος από όμορφα κορίτσια, με τα οποία φλερτάρει, αρχίζει να ερωτεύεται τον Αμερικανό ακαδημαϊκό Όλιβερ, ο οποίος φιλοξενείται στο οικογενειακό αρχοντικό του.


Σκηνοθεσία: Luca Guadagnino

Πρωταγωνιστούν: Armie Hammer, Timothée Chalamet κ.α.




Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας


Ο Tom Hanks και η Meg Ryan ερωτεύονται …μέσω μηνυμάτων στο διαδίκτυο. Σου θυμίζει κάτι; Η ταινία είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ και αποδεικνύει ότι δεν είναι και τόσο κακό να γνωρίζεις κάποιον από το ίντερνετ, εάν είναι ο ιδανικός για σένα.


Υπόθεση 

Ο μεγιστάνας της μεγαλής αλυσίδας βιβλιοπωλείων, ο Τζο Φοξ και η ανεξάρτητη ιδιοκτήτρια  ενός μικρού βιβλιοπωλείου, Κάθλιν Κέλι ερωτεύονται στην ανωνυμία του Διαδικτύου και οι δύο ευτυχώς αγνοώντας ότι προσπαθεί η επιχείρηση του Τζο να κλείσει την επιχείρηση της Καθλιν.


Σκηνοθεσια:Nora Ephron
Πρωταγωνιστές:Tom hanks, Meg Ryan






Περιφάνεια και προκατάληψη

Δεν χρειάζεται να πω πολλά για αυτήν την πασίγνωστη ταινία. Είναι βασισμένη στο βιβλίο της Τζέιν Όστιν.


Υπόθεση

Στην επαρχιακή Αγγλία του 19ου αιώνα, η ζωή της Λίζι Μπένετ και των τεσσάρων ανύπαντρων αδελφών της αναστατώνεται από τον ερχομό του πλούσιου κ. Μπίνγκλεϊ και του φίλου του κ. Ντάρσι. Όμως ο υπερήφανος χαρακτήρας των εμπλεκομένων, όπως και κάποιες κοινωνικές προκαταλήψεις, θα προκαλέσουν διάφορες συναισθηματικές αναστατώσεις και παρεξηγήσεις. Μια γνήσια βικτωριανή ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται στην μαγευτική αγγλική εξοχή ανάμεσα σε πλήθος άλλων υπο-ιστοριών έρωτα και προδοσίας.


Σκηνοθεσία: Joe Wright

Πρωταγονιστες:Keira Knightley,Matthew Macfadyen





Αυτές είναι οι αγαπημένες μου ρομαντικές ταινίες.Ποιές είναι οι δικές σου αγαπημένες;
Αγαπημένες ρομαντικές ταινίες Αγαπημένες ρομαντικές ταινίες Reviewed by Anna F. on Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.