Φόνοι με αλφαβητική σειρά(Book Review)

Το σημερινό book review είναι για ένα απο τα καλύτερα (για μένα) βιβλία της Agatha Christie. Γράφτηκε και εκδόθηκε το 1936 και είναι ίσως το πρώτο αστυνομικό βιβλίο με έναν κατά συρροήν δολοφόνο, πριν καν αναπτυχθεί ο όρος αυτός!

φόνοι με αλφαβητική σειρά

Περίληψη

«Οι λέξεις, μαντμαζέλ, είναι απλώς το ρούχο που φορούν οι ιδέες».
Ένας δολοφόνος τρομοκρατεί τη χώρα. Διαλέγει το ποιον και πού θα δολοφονήσει με αλφαβητική σειρά: Πρώτα μια ηλικιωμένη καπνοπώλισσα, ύστερα μια σερβιτόρα που της άρεσε να φλερτάρει, κατόπιν έναν πλούσιος άνδρα.. Το μόνο κοινό τους είναι ότι ότι τα αρχικά των ονομάτων τους είναι διαδοχικά γράμματα.
Με κάθε φόνο δείχνει και πιο σίγουρος. Τόσο σίγουρος, που μπαίνει στον πειρασμό να περιπαίξει και να μπερδέψει τον μεγάλο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Αλλά αυτό ίσως να είναι το ένα –και το μοιραίο– λάθος του…


Κριτική

Όπως πρωτοείπα θεωρώ το βιβλίο αυτό ένα απο τα καλύτερα βιβλία της Αγκάθα.Η υπόθεση, η ροή και ο τρόπος της αφήγησης της υπόθεσης απο διαφορετικά άτομα σε κάθε κεφάλαιο μου άρεσαν αρκετά. Δεν είχε προβλέψιμο τέλος και πραγματικά είναι απο τα πρώτα βιβλία με κατά συρροήν δολοφόνο.Αρκετά πρωτοποριακό για την εποχή και με την δράση να ξεκινάει απο τα πρώτα κεφάλαια. Είναι εύκολη και ευχάριστη η ανάγνωση χωρίς να είναι βάρυ το βιβλίο παρόλο που το θέμα του είναι μια σειρά δολοφονιών, όπως και στα υπόλοιπα βιβλία της Αγκάθα.Το διάβασα σε ένα απόγευμα!

Έχεις διαβάσει το βιβλίο; Πως σου φάνηκε;

Φόνοι με αλφαβητική σειρά(Book Review)  Φόνοι με αλφαβητική σειρά(Book Review) Reviewed by Anna F. on Φεβρουαρίου 27, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.