Do's& Don'ts για την περιποιήση των γυαλιών.

 Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί με αυτό ήρθε και η απαραίτητη χρήση των γυαλιών ηλίου. Όμως για να μην χαλάνε εύκολα τα γυαλιά, ειτέ είναι μυωπίας είτε είναι ηλίου υπάρχουν κάποιες μικρές συμβουλές για να τα περιποιήσε και να μην χαλάνε γρήγορα. Παρακάτω θα δεις ποια πράγματα πρέπει να κάνεις και ποια όχι μιας και καταστρέφουν τους φακούς και τα γυαλιά πιο γρήγορα. 

DO'S✔


  1. Τα γυαλιά θέλουν συχνό καθάρισμα. Ξεκίνησε με το να τα ξεπλύνεις με τρεχούμενο νερό της βρύσης ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η σκόνη αν τριφτεί στους φακούς μπορεί να προκαλέσει γρατζουνίες. Καθάρισε τους φακούς με λίγες σταγόνες υγρού πιάτων και βεβαιώσου οτι το έχεις ξεπλύνει καλά και απο τις 2 πλευρές των φακών.Αφησέ τα στεγνώσουν μόνα τους.
  2. Για να καθαρίσεις τους φακούς πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο το ειδικό πανάκι που έρχεται μαζί με τα γυαλιά.
  3. Για να προστατεύεις τα γυαλιά σου απο σκόνη και ατυχήματα πρέπει να φυλάζονται  προσεκτικά στην θήκη τους.
Γυαλιά


DON'TS❌

  1. Μην καθαρίζεις τα γυαλιά σου με το μανίκι σου, ρούχα, πετσέτες, χαρτί κουζίνας κλπ, γιατί ο φακός μπορεί να γρατζουνιστεί.
  2. Μην χρησιμοποιείς το σάλιο σου για να βρέξεις τους φακούς σου.
  3. Μην χρησιμοποιείς χλωρίνη, υγρό για τα τζάμια ή άλλα καθαριστικά οικιακής χρήσης για να καθαρίσεις τους φακούς σου. Δεν θέλεις να καταστρέψεις τις στρώσεις των φακών σου!
  4. Όταν φυλάς τα γυαλιά σου μην τα τοποθετείς με τους φακούς να ακουμπούν στην θήκη.
  5. Μην σκουπίζεις τα γυαλιά σου όταν είσαι στην θάλασσα: Το αλάτι απο την θάλασσα υπάρχει πάνω στους φακούς και δεν θέλεις να τα πιέζεις πάνω στο φακό σου και να προκαλείς ρωγμές.
  6. Μην αφήνεις τα γυαλιά σου στην τσάντα σου χωρίς την θήκη τους.
  7. Μην αφήνεις τα γυαλιά σου απροστάτευτα στο αυτοκίνητο σε κάποιο σημείο με υψηλή θερμοκρασία.
Γυαλιά ηλίου


Αυτές ήταν οι συμβουλές μου για την περιποίηση των γυαλιών. Ελπίζω να σου άρεσε το άρθρο! 
-Άννα




Do's& Don'ts για την περιποιήση των γυαλιών. Do's& Don'ts για την περιποιήση των γυαλιών. Reviewed by Anna F. on Ιουνίου 06, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.