Γιατί πρέπει να δεις το skins& Euphoria

 Σήμερά θα συζητήσουμε για 2 δραματικές σειρές τις οποίες τις σκέφτομαι συχνά παρόλο που η μια έχει βγει εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι 2 σειρές με αρκετές ομοιότητες και θα έλεγε κανείς οτι αν είχαν γυριστεί τις ίδιες δεκαετίες οτι οι ομοιότητες θα ήταν ακομά περισσότερες. Ίσως το euphoria(Ξεκίνησε το 2019) να εμπνεύστηκε κιολάς απο το skins (Ξεκίνησε το 2007).


SKINS

skins poster

Το Skins είναι μια πρωτότυπη  βρετανική τηλεοπτική σειρά κωμωδίας εφήβων που ακολουθεί τις ζωές μιας ομάδας εφήβων στο Μπρίστολ της Νοτιοδυτικής Αγγλίας. Μελοδραματική αλλά ρεαλιστική σειρά. Αποτυπώνει τα προβλήματα και τις ανησυχίες που μπορεί να έχει ένας έφηβος όπως η αναζήτηση της ταυτότητας και της σεξουαλικότητας, οι σχέσεις με τους γονείς, εθισμοί σε ναρκωτικά και αλκοόλ, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, θάνατοί, διατροφικές και ψυχολογικές διαταραχές, τοξικές σχέσεις κ.α.


skins cast

Όλοι οι ηθοποιοί της σειράς ήταν κάτω των 21, όπως και οι σεναριογράφοι για να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτική. Οτιδήποτε είχαν σκοπό να δημιουργήσουν, θα αφορούσε αποκλειστικά τους έφηβους.

gif skins 

Σε κάθε επεισόδιο επικεντρωνόμαστε σε διαφορετικό χαρακτήρα και βλέπαμε την ζωή του και την παρέα από την δική του οπτική γωνία. Κάθε 2 κύκλους αλλάζουν οι χαρακτήρες και βλέπουμε την επομένη γενιά ώστε να εξακολουθούμε να βλέπουμε έφηβους κάτω των 18 ετών.

Αν δεν έχετε δει το skins σίγουρα θα έχετε δει να κυκλοφορούν αποφθέγματα της σειράς στο διαδίκτυο και συνήθως είναι αποφθέγματα του πιο δημοφιλή χαρακτήρα όλης της σειράς: Effy stonem( Aka η 14χρονή τότε Kaya Scodelario στο πρώτο της ρόλο).


skins quote


H γνώμη μου για την σειρά: Την είδα στην εφηβεία μου και μου άρεσε αρκετά. Δεν θα έλεγα οτι όλοι  οι ηθοποιοί έκαναν την καλύτερη ερμηνεία της καριέρα τους, καθώς σχεδόν για όλους ήταν η πρώτη τους εμπειρία στην υποκριτική. Η σειρά αυτή δεν μοιάζει με τις συνηθισμένες αμερικάνικες ταινίες/σειρές, που έχουμε στο μυαλό μας, του στυλ Mean girls αλλά είναι μια πιο δύσκολη σειρά αν επηρεάζεσαι εύκολα τα θέματα που παρουσιάζονται.


Euphoria

euphoria poster

Η Euphoria είναι μια σειρά πρωτότυπη και inspiring. Η υπόθεση αφορά τη ζωή και τις δυσκολίες μιας παρέας εφήβων στην Αμερική, εξετάζοντας την κάθε υπόθεση ξεχωριστά. Κάθε επεισόδιο αποτελεί ένα μικρό recap στη ζωή του κάθε χαρακτήρα, δίνοντας στον θεατή τη δυνατότητα να καταλάβει τι έχει επηρεάσει κάθε χαρακτήρα, μέσω της αφήγησης της  πρωταγωνίστριας Zentaya. 

Όπως και το skins, το Euphoria πραγματεύεται σημαντικά κοινωνικά προβλήματα όπως   ψυχικές διαταραχές, σεξουαλικής φύσης, ναρκωτικά, ενδοοικογενειακή βία, body-shaming κ.ά. Πρόκειται για μια αποτύπωση της κοινωνίας μας, μια κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου. Θυμίζει αρκετά το skins αλλά στην εποχή των social media,της πολιτικής ορθότητας και περισσότερης σεξουαλικής απελευθέρωσης.

euphoria

Ένα απο τα πράγματα που είναι πραγματικά εντυπωσιακά στην σειρά είναι η σκηνοθεσία και το πόσο όμορφα είναι γυρισμένη. Και αναφέρομαι φυσικά στο πιο γνωστό κομμάτι ίσως της σειράς: Τα πανέμορφα πλάνα όπου κάθε ένα θα μπορούσε να αποτελεί μια φωτογραφία ή μέρος βίντεο κλιπ τα οποία δημιουργήθηκαν με πολλές τεχνικές.







Επιπλέον, είναι αρκετά προσεγμένο το μακιγιάζ και η ενδυματολογία των χαρακτήρων  τα οποία χρησιμοποιούνται ως μέσο έκφρασής των χαρακτήρων αποτυπώνοντας τα συναισθημάτων τους.

gif euphoria

Η γνώμη μου για τη σειρά: Μου άρεσε αρκετά σαν σειρά και ειδικότερα ξετρελάθηκα με την σκηνοθεσία και την ένδυση των χαρακτήρων. Εξισού ωραίο ήταν το soundtrack της σειράς.
Σου προτείνω να δεις και τις 2 σειρές. Έχεις δει κάποια ήδη;
-Άννα



Γιατί πρέπει να δεις το skins& Euphoria Γιατί πρέπει να δεις το skins& Euphoria Reviewed by Anna F. on Ιουνίου 20, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.