Οι καλύτερες ταινίες για το Halloween

 Κάθε χρόνο, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου γιορτάζεται το Halloween, ο εορτασμός του οποίου  έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες – ακόμα στην Ελλάδα, που δεν έχει καμιά αγγλοσαξωνική παράδοση. Στην γιορτή του Halloween τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, γνωστό ως «trick or treat» ή «φάρσα ή κέρασμα». Το Halloween επιπλέον γιορτάζεται και με την παρακολούθηση τρομακτικών ταινιών όπου επειδή λατρεύω τις ταινίες τρόμου και θρίλερ ψάχνω αφορμή για να δω και άλλες! Παρακάτω σου έχω ετοιμάσει μια λίστα με τις αγαπημένες μου ταινίες που ταιριάζουν στο Halloween και πρέπει να τις δεις.

Corpse Bride

ταινίες halloween

Σε μια καταθλιπτική βικτοριανή πόλη, ο συνεσταλμένος Βίκτορ, που πρόκειται να παντρευτεί τη Βικτόρια, κάνει πρόβα στο δάσος τους γαμήλιους όρκους, τους οποίους ακούει μια Νεκρή Νύφη και, πιστεύοντας ότι απευθύνονται σε αυτήν, τον τραβά στον κάτω κόσμο. Πανέμορφο καρτούν γυρισμένο με την παραδοσιακή τεχνική της κινούμενης κούκλας.

Carrie

ταινίες halloween

Τελειόφοιτη λυκείου, η Κάρι Γουάιτ μεγαλώνει απομονωμένη από τις συμμαθήτριές της και με αυστηρή πειθαρχία από τη φανατικά θρησκόληπτη μητέρα της. Ανακαλύπτει ότι διαθέτει τηλεκινητικές δυνάμεις κι αιφνιδιάζεται όταν ο γοητευτικός συμμαθητής της Τόμι Ρος της ζητά να τον συνοδεύσει στο χορό των αποφοίτων, κάτι που η μητέρα της δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ.

Addams Family

ταινίες halloween

Μετακομίζοντας σε έναν απομονωμένο πύργο για να ξεφύγουν από τους ανθρώπους που τους θεωρούν απειλητικά τέρατα, τα μέλη της εκκεντρικής οικογένειας Άνταμς δεν έχουν υπολογίσει την επιθυμία της μικρής Γουένσντεϊ για συντροφιά και τις ύπουλες διαθέσεις μιας διάσημης τηλεπερσόνας.

Edward Scissorhands

ταινίες halloween

Ο Εντουαρντ είναι ένα μηχανικό ον με ανθρώπινο μυαλό, συναισθήματα και βιολογικές ανάγκες, που έμεινε ατελείωτο από τον εφευρέτη του. Ετσι αντί για χέρια έχει ψαλίδια.

Monster House

ταινίες halloween

Τρία παιδιά τα βάζουν μ' ένα στοιχειωμένο σπίτι της γειτονιάς που κρύβει το δικό του μυστήριο. Παιδικό θρίλερ γυρισμένο με την τεχνική της motion-capture.

The Silence of the Lambs

ταινίες halloween

Μια αστυνομικός του FBI στην προσπάθειά της ν'ανακαλύψει ένα δολοφόνο ευτραφών γυναικών, ζητά τη βοήθεια ενός ψυχίατρου που βρίσκεται σε άσυλο λόγω των κανιβαλιστικών του συνηθειών.

The Exorcist

 

ταινίες halloween

Η 12χρονη κόρη μιας ηθοποιού παρουσιάζει σημάδια δαιμονισμού. Οι ψυχίατροι σηκώνουν τα χέρια τους και την υπόθεση αναλαμβάνουν δύο ιερείς: ο ένας, ηλικιωμένος και έμπειρος σε υποθέσεις εξορκισμού, ο άλλος, ελληνικής καταγωγής, με πολλά ψυχιατρικά διπλώματα αλλά και αμφιβολίες για την πίστη του.

Get Out

ταινίες halloween

Ο Αφροαμερικανός Κρις συνοδεύει τη λευκή κοπέλα του Ρόουζ σε ένα σαββατοκύριακο γνωριμίας με τους γονείς της, στο πατρικό τους σπίτι. Το ταξίδι αναψυχής δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε εφιάλτη…

 

Beetlejuice

ταινίες halloween

Ενα ζευγάρι που σκοτώθηκε σε ατύχημα παραμένει σα φάντασμα στο αγαπημένο του σπίτι, αλλά αδυνατεί να τρομάξει και να διώξει τους ενοχλητικούς ένοικούς του. Ωσπου αναλαμβάνει δράση ο Σκαθαροζούμης.

A Nightmare on Elm Street

ταινίες halloween

Μια ομάδα εφήβων που ζουν στην οδό Ελμ αρχίζει να βλέπει εφιάλτες στους οποίους καταδιώκεται από έναν παραμορφωμένο άντρα με καπέλο, κουρελιασμένο ριγέ πουλόβερ και γάντι με κοφτερά μαχαίρια. Ώσπου ένας από αυτούς δολοφονείται άγρια…

 

The Shining

ταινίες halloween

Ένας συγγραφέας μαζί με την οικογένειά του αναλαμβάνουν τη συντήρηση ενός χειμερινού θέρετρου στο οποίο αποκλείονται λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Scream

ταινίες halloween

Μια μαθήτρια κολεγίου βρίσκεται στο στόχαστρο ενός μανιακού δολοφόνου, που έχει πάθος με τις ταινίες τρόμου.

 

Έχεις δει κάποια από αυτές τις ταινίες; Πες μου την γνώμη σου για αυτές στα σχόλια!

Οι καλύτερες ταινίες για το Halloween Οι καλύτερες ταινίες για το Halloween Reviewed by Anna F. on Οκτωβρίου 24, 2021 Rating: 5

5 σχόλια:

  1. Τις έχω παρακολουθήσει όλες εκτός από το Beetlejuice. Όλες τους ξεχωριστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ να βρω κάποια φόρμα να επικοινωνήσω μαζί σου. Αν μπορείς με κάποιο τρόπο στείλε μου ένα e-mail.

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι που τις έχεις δει! Αν είσαι fan του σκηνοθετικού στυλ του Tim Burton θα λατρέψεις το Beetlejuice.

      Διαγραφή
  2. Εννοείται τις έχω δει όλες!
    Ο Σκαθαροζούμης μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια με τον μικρό μου αδελφό να την βλέπουμε ξανά και ξανά μέσα στην εβδομάδα. Τόσο πολύ την αγαπάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που τις έχεις δει όλες! Και γω λατρευώ το σκαθαροζούμη απο μικρή.

      Διαγραφή

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.