6+1 υγιεινά και γλυκά snacks

Δουλεύεις όλη μέρα ή είσαι όλη μέρα στην σχολή και δεν ξέρεις τι να φας; Σου αρέσουν τα γλυκά αλλά προσπαθείς να τρως και υγιεινά; Παρακάτω θα διαβάζεις 7 υγιεινές ιδέες για γλυκά snacks που ετοιμάζονται γρήγορα, έχουν λίγα υλικά και δεν πιάνουν και πολύ χώρο στην τσάντα σου- επομένως μπορείς να τα έχεις παντού μαζί σου!

Να σημειώσω βέβαια πριν πάμε παρακάτω οτι κάποια απο αυτά τα snacks είναι πιο υγιεινά απο αλλά και παίζει ρόλο και η ποσότητα που θα επιλέξεις να φας για το πόσες θερμίδες τελικά θα καταναλώσεις. Προτείνω όλα αυτά τα snacks ως αντικατάσταση πιθανόν τυποποιημένων προϊόντων που μπορεί να παίρνεις απο τη δουλεία/σχολή, καθώς είναι πολύ πιο θρεπτικά και υγιεινά απο τα έτοιμα και επεξεργασμένα γλυκά!

1. Γιαούρτι με φρούτα(αποξηραμένα ή κανονικά),ξηρούς καρπούς(πχ. αμύγδαλα), δημητριακά( πχ βρώμη), σπόροι( πχ. λιναρόσποροι)



Υγιεινά και γλυκά snack

Tip: Προτίμησε ένα γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά για να είναι πιο υγιεινό. Αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να βάλεις περισσότερη ποσότητα απο οτι θα έβαζες με ένα γιαούρτι κανονικών λιπαρών.

2.Σαντουιτς( 2 φέτες ψωμί ολικής) με ταχίνι κακάο και μπανάνα


Υγιεινά και γλυκά snack

Το ταχίνι αποτελείται απο πολτοποιημένο σουσάμι και είναι μια απο τις καλύτερες λιπαρές τροφές με αρκετά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά.

3. smoothies με γάλα, μπανάνα, μούρα


Υγιεινά και γλυκά snack

Τα smoothies μπορούν ανετά να αντικαταστήσουν ένα γεύμα και έχουν πολλά θρεπτικά.Μάθε περισσότερα για τα smoothies εδώ.

4.Μπουκίτσες μπανάνας με φυστικοβούτυρο/ταχίνι


Υγιεινά και γλυκά snack

Το φυστικοβούτυρο είναι φτιαγμένο απο φιστίκια και τα κυριότερα οφέλη του είναι οτι περιέχει μονοακόρεστα και φυτοστερόλες που έχουν αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές δράσεις.

5."Μπισκοτάκια" μήλου με ταχίνι και αμύγδαλα


Υγιεινά και γλυκά snack

Κόψε το μήλο σε χοντρές φέτες και πάνω τους άπλωσε ταχίνι και αμύγδαλα.

6.MIX: Κομματάκια μαύρης σοκολάτας, αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών


Υγιεινά και γλυκά snack

Υπάρχουν στην αγορά αρκετά έτοιμα MIX με διάφορους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και μαύρη σοκολάτα. Αποτελούν μια γλυκά και υγιεινή επιλογή,

7.Banana bread


Υγιεινά και γλυκά snack

Ένα πράγμα έκανε όλος ο κόσμος στην πρώτη καραντίνα: Καθόταν σπίτι του Δοκίμαζε να φτιάξεις banana bread. 😂.To διάσημο πια κέικ αυτό με βάση την μπανάνα είναι μια υγιεινή αντικατάσταση του κανονικού κέικ.


Αυτά ήταν τα υγιεινά και γλυκά snack! Έχεις δοκιμάσει κάποιο απο αυτά;


6+1 υγιεινά και γλυκά snacks 6+1 υγιεινά και γλυκά snacks Reviewed by Anna F. on Ιανουαρίου 09, 2022 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Σχεδόν όλα τα έχω δοκιμάσει εκτός του 4 και 5. Το φυστικοβούτυρο δεν μου πολυαρέσει, οπότε αν φτιάξω τις μπουκίτσες θα προτιμήσω αμυγδαλοβούτυρο ή ταχίνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρόμαι που τα έχεις δοκιμάσει και ακόμα και το φυστικοβούτυρο να μην επιλέξεις,το ταχίνι και το αμυγδαλοβούτυρο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, επομένως είναι αρκετά υγιεινά!

      Διαγραφή

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.