4 υγιεινές σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι σαλάτες αποτελούνται συνηθώς από φρέσκα λαχανικά και φρούτα και ένα πιάτο αρκετά γρήγορο προετοιμασία και είναι μια αρκετά υγιεινή επιλογή γεύματος ή μέρος αυτού.Βεβαιά μπορείς να μάθεις παραπάνω για τις σαλάτες διαβάζοντας το άρθρο: Είναι η σαλάτα πάντα υγιεινό γεύμα;. Παρακάτω θα δεις 4 αγαπημένες μου υγιεινές και νόστιμες  σαλάτες οι οποίες δεν είναι όλες πολύ γνωστές όπως για παράδειγμα η χωριάτικη.

1. Σαλάτα με μαρούλι, σπανάκι, μήλο

Αν δεν έχεις δοκιμάσει να βάλεις μήλα στην σαλάτα σου τώρα είναι η ώρα! Καθάρισε και κόψε σπανάκι, μαρούλι και μήλο και συνδύασε τα με βαλσάμικο και καρύδια και θα με θυμηθείς!

Φυσικά το μήλο που θα επιλέξεις μπορεί να είναι είτε κόκκινο είτε πράσινο ή ακόμα μπορείς να βάλεις και αχλάδια στην θέση του μήλου. Επιπλέον πέρα από τα καρύδια πηγαίνουν αρκετά τα αμύγδαλα στην σαλάτα αυτή.


σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσεις

 

2.Γουακαμόλε σαλάτα

 Σε ένα μεγάλό μπολ κάνε πουρέ 2 αβοκάντο και στην συνέχεια πρόσθεσε ½ φλ. Μαρούλι, 1 φλ ντοματίνια κομμένα στην μέση, ½ φλ. Κρεμμύδια, χυμό από 2 λαιμ, αλάτι και πιπέρι. Αν θες σαν μυρωδικό μπορείς να βάλεις και λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και απόλαυσε το γουακαμόλε με ντιπ τορτίγια ( Νατσος).

σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσεις

 
3.Πράσινη σαλάτα με φράουλα

Σε ένα  μεγάλο μπολ βάλε σπανάκι και όσα πράσινα φυλλώδη λαχανικά θες και στην συνέχεια πρόσθεσέ 1 φλ κομμένες στην μέση φράουλες.  Στην συνέχεια κάνε μια σάλτσα βινεγκρετ με 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. μέλι,100 ml ελαιόλαδο και λίγο ξύδι και ανακάτεψε την σάλτσα με την σαλάτα. 

Προαιρετικά μπορείς να βάλεις και αποξηραμένα μούρα όπως blueberries και raspberries και λίγη φέτα τυρί.

 

σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσεις

4. Super Foods σαλάτα

Κόβουμε 1 κολοκυθάκι, 1 αγγούρι, 1 καρότο, 1 φλ ντοματίνια, 1 κρεμμύδι και φτιάχνουμε την σάλτσα βινεγκρετ όπως στην προηγούμενη σαλάτα. Αφού έχεις βράσει 150 γρ κινόα ένωσε όλα τα συστατικά μαζί.

 Επιπλέον ταιριάζουν οι σταφίδες και τα καρύδια αν σου αρέσουν.

 

σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσεις


Αυτές είναι οι αγαπημένες μου συνταγές σαλατών. Έχεις δοκιμάσει καμία; Αν ναι πες μου στα σχόλια αν σου άρεσε.



4 υγιεινές σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσεις 4 υγιεινές σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσεις Reviewed by Anna F. on Νοεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

3 σχόλια:

  1. Πολλές φορές έχει βρεθεί μπροστά μου, κυρίως στα μενού μαγαζιών, σαλάτα με φράουλες. Αλλά συνέχεια το απέφευγα γιατί πίστευα πως δεν θα ταιριάζει. Ίσως την επόμενη φορά να τολμήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχ και γω το ίδιο έκανα κάποτε αλλά αν δοκιμάσεις να βάλεις και ασυνήθιστα τρόφιμα μέσα στην σαλάτα θα μείνεις εκπλήκτη για το πόσο πολύ ταιριάζουν τελικά οι γεύσεις αυτές και κάνουν και πολλές φορές την σαλάτα ακόμα πιο θρεπτική.

      Διαγραφή
  2. Την τελευταία σαλάτα την τρώω πολύ συχνά. Τις υπόλοιπες που αναφέρεις ναι μεν τις έχω δοκιμάσει αλλά δεν τις έχω συνδυάσει ποτέ με το φρούτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.