5+1 Ντοκιμαντέρ με εγκλήματα του Netflix

 Όλοι έχουμε δει τις πιο γνωστές σειρές και ταινίες του Netflix αλλά για μας που τους αρέσει η εγκληματολογία και τα μυστήρια το Netflix παρέχει και αρκετά ντοκιμαντέρ για διαφορές υποθέσεις. Παρακάτω θα δεις τα αγαπημένα μου από αυτά με μια μικρή περιγραφή και κριτική για το καθένα.


Αμερικάνικος Φόνος: Η οικογένεια της διπλανής πόρτας

ντοκιμαντέρ εγκληματών Netflix


 Μια αμερικανική ταινία ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος σε σκηνοθεσία της Jenny Popplewell. Η ταινία αφηγείται την ιστορία των δολοφονιών της εγκύου μητέρας και 2 παιδιών της οικογένειας Watts από τον σύζυγό και πατέρα που έλαβαν χώρα στο Φρειδερίκο του Κολοράντο.

Διάρκεια: 1 ώρα και 23 λεπτά

Κριτική: Ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ για μια πολύ στενάχωρή και τραγική ιστορία.


Απαγωγή σε κοινή θεά

εγκληματικά ντοκιμαντέρ στο netflix


 Μια ταινία ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος του 2017 σε σκηνοθεσία της Skye Borgman. Το ντοκιμαντέρ καλύπτει τις απαγωγές της Jan Broberg Felt, ενός εφήβου του Αϊντάχο που απήχθη από τον γείτονά της Robert Berchtold στη δεκαετία του 1970 σε δύο περιπτώσεις.

Διάρκεια: 1:30 ώρα

Κριτική: Σε όλη την διάρκειά του ντοκιμαντέρ είχα μείνει σοκαρισμένη με όσα άκουγα. Η ιστορία αφηγείται από την  αφελή οικογένεια ( θα μπορούσα να πω και πολλά αλλά επίθετα αλλά ας μην κράξουμε την οικογένεια του θύματός).Αν θες να δεις πόσο διαφορετικά και αθώα σκέφτοταν στην δεκαετία του 70 πρέπει να δεις το ντοκιμαντέρ αυτό.


Amanda Knox

netflix ντοκιμαντερ για εγκληματά


Η Amanda Knox είναι μια αμερικανική ταινία ντοκιμαντέρ του 2016 για την Amanda Knox, δύο φορές καταδικασμένη και αργότερα αθωώθηκε για τη δολοφονία του 2007 του Meredith Kercher Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 και στο Netflix στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Διάρκεια: 1:30 ώρα

Κριτική: Στο  ντοκιμαντέρ αυτό  δε θεωρώ ότι η υπόθεση δολοφονίας παρουσιάζεται με αντικειμενικό τρόπο, βέβαιά βλέπουμε την οπτική της Αμάντας η οποία καταδικάστηκε, φυλακίστηκε και μετά αθωώθηκε ( Δεν θα γινόταν να ήταν και αντικειμενικό) και σε κάποια σημεία ήταν μπερδεμένο.

 

Η εξαφάνιση της Madeleine McCann

 

ντοκιμαντερ εγκληματών νετφλιξ


Η εξαφάνιση της Madeleine McCann είναι μια αμερικανική σειρά ντοκιμαντέρ Netflix σε σκηνοθεσία του Chris Smith.Η τρίχρονη madeleine εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο στο οποιό έκανε διακοπές με την οικογένεια της στην Πορτογαλία.

Διάρκεια: Σειρά 8 επεισοδίων 1 ώρας το καθένα.

Κριτική: Ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει πολλές θεωρίες για τα πιθανά σενάρια της εξαφάνισης αλλά σίγουρα δεν χρειαζόταν να ήταν 8 επεισόδια.


Διαβολική Ευφυΐα: Η Αληθινή Ιστορία της πιο Σατανικής Ληστείας Τράπεζας στην Αμερική

νετφλιξ ντοκιμαντερ εγκληματων


 Η αληθινή ιστορία της πιο διαβολικής ληστείας μιας τράπεζας  της Αμερικής. Είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος του 2018 σχετικά με το θάνατο του Brian Wells, ένα υψηλού προφίλ περιστατικό του 2003 που συχνά αναφέρεται ως υπόθεση «βόμβα -κολάρο» ή «βομβιστής πίτσας». 

Διάρκεια: 4 επεισόδια περίπου 50 λεπτά το καθένα

Κριτική: Μια συγκλονιστική ιστορία γεμάτη ανατροπές που κανένας δε περιμένει.


Night Stalker: Το Κυνήγι ενός Κατά Συρροή Δολοφόνου

ντοκιμαντερ εγκληματών νετφλιξ


Η αληθινή ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους, Ρίτσαρντ Ραμίρεζ.

Διάρκεια: 4 επεισόδια περίπου 45 λεπτά το καθένα

Κριτική: Ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει και την πλευρά των αστυνομικών και έχει φωτογραφίες από τα εγκλήματα του κατά συρροή δολοφόνου.

 

Έχεις δει κάποιο ντοκιμαντέρ από αυτά; Πως σου φάνηκε;

Διάβασέ περισσότερα:

-Άννα

5+1 Ντοκιμαντέρ με εγκλήματα του Netflix 5+1 Ντοκιμαντέρ με εγκλήματα του Netflix Reviewed by Anna F. on Οκτωβρίου 03, 2021 Rating: 5

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Χαχα, αν δε σου αρέσουν τα εγκληματικά-αστυνομικά είναι αρκετά βαριά σαν ντοκιμαντέρ!

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω δει κανένα....έχουν σημειωθεί σχεδόν όλα και με την πρώτη ευκαιρία θα τα παρακολουθήσω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Featured Post

8 Μύθοι για την χοληστερίνη

Από το Blogger.